ua en ru

Путін вважає, що кризу в Україні не можна розв'язати без діалогу з південним сходом країни

Президент Росії Володимир Путін вважає, що кризу в Україні не можна розв'язати без діалогу з південним сходом країни.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що кризу в Україні не можна розв'язати без діалогу з південним сходом країни. Про це він заявив сьогодні в ході зустрічі у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка" в Мінську, повідомляє російський телеканал Lifenews.

"Ми готові обговорювати будь-які засновані на обліку взаємних інтересів варіанти нашої взаємодії. Готові обмінятися думками щодо ситуації на Україні гострої кризової ситуації, яку, впевнений, не можна вирішити шляхом подальшої ескалації силового сценарію без урахування нагальних інтересів південно-східних регіонів країни і без мирного діалогу з їх представниками", - заявив Путін.

Нагадаємо, сьогодні, 26 серпня, близько 15:00 за київським часом у Мінську розпочалася зустріч у форматі ЄС-Україна-"Євразійська трійка". На зустрічі присутні Президент України Петро Порошенко, Президент Білорусі Олександр Лукашенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. У зустрічі також беруть участь три комісара ЄС із зовнішньої політики Кетрін Ештон, з енергетики Гюнтер Оттінгер та з питань торгівлі Карл де Гухт.

На цій зустрічі сторони мають намір досягти домовленостей щодо дозволу військового конфлікту на Донбасі, а також провести переговори у сфері енергетики і торгових відносин в рамках підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС.