ua en ru

Путін вирішив скорегувати стратегію нацбезпеки РФ

Путін вирішив скорегувати стратегію нацбезпеки РФ Фото: Володимир Путін

Скоригована стратегія нацбезпеки РФ повинна забезпечити спадкоємність держполітики у цій сфері

Президент Російської Федерації Володимир Путін прийняв рішення провести коригування Стратегії національної безпеки РФ. Про це з посиланням на прес-службу апарату Радбезу РФ повідомляють "РИА Новости".

Як повідомляється, нова редакція Стратегії нацбезпеки до 2020 року була розглянута Міжвідомчою комісією зі стратегічного планування Радбезу РФ, засідання якої провів секретар Радбезу Микола Патрушев.

Відзначається, що за словами Патрушева, скоригована стратегія нацбезпеки РФ повинна забезпечити спадкоємність держполітики у цій сфері.

"Президентом Росії ухвалено рішення провести коригування Стратегії національної безпеки, забезпечивши наступність державної політики у сфері національної безпеки, а також системи національних інтересів і стратегічних національних пріоритетів", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, уточнена редакція Стратегії повинна бути представлена ​​на розгляд Глави держави до кінця поточного року.

"При цьому учасники засідання виключили закритість країни від зовнішнього світу, відзначивши, що активна зовнішня політика, розвиток співробітництва з іншими державами, залучення зарубіжних інвестицій і технологій повинні доповнювати власні зусилля з модернізації економіки та зміцненню національної безпеки Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що змінена Стратегія виходить з фундаментального взаємозв'язку і взаємозалежності забезпечення національної безпеки та соціально-економічного розвитку Росії.

"Стратегія також покликана консолідувати зусилля органів влади та інститутів громадянського суспільства щодо створення сприятливих внутрішніх і зовнішніх умов для реалізації національних пріоритетів і з протидії новим загрозам російським національним інтересам", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рейтинг схвалення роботи Путіна в РФ досяг 90%.