ua en ru

Путін ратифікував договір про співпрацю Росії з Південною Осетією

Путін ратифікував договір про співпрацю Росії з Південною Осетією Фото: Володимир Путін

РФ буде забезпечувати оборону і безпеку невизнаної республіки

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон про ратифікацію договору з Південною Осетією про співпрацю та інтеграцію. Про це йдеться на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Нагадаємо, 18 березня 2015 р. Путін підписав договір про союзництво та інтеграцію Росії з Південною Осетією, чию незалежність від Грузії Москва визнала у 2008 році. Подібна угода була підписана і з Абхазією в листопаді 2014 р.

Підсумковий документ, підписаний російським Президентом і його колегою Леонідом Тібіловим, передбачає формування спільного простору безпеки та оборони: РФ буде забезпечувати оборону і безпеку Південної Осетії, в тому числі і охорону її кордонів. З цією метою окремі підрозділи Збройних сил республіки увійдуть до складу Збройних сил і органів безпеки Росії.

Також договір передбачає вільний перетин кордонів, але з урахуванням обмежень з міркувань безпеки, а також інтеграцію митних органів, які перейдуть на російські стандарти роботи.

При цьому громадяни Південної Осетії зможуть отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою, а пенсії і зарплати державним і муніципальним службовцям республіки підвищать до рівня Північно-Каввказского федерального округу.

Нагадаємо, Україна засудила підписання договору між РФ і Південною Осетією.

Раніше НАТО заявило, що не визнає угоду між Росією і Південною Осетією.