ua en ru

Путін розповів про перспективи України

Путін розповів про перспективи України Фото: Президент РФ Володимир Путін

В ході форуму обговорювалися теми України та мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

Президент РФ Володимир Путін сьогодні, 19 червня, виступив на Петербурзькому міжнародному економічному форумі. Серед питань, які обговорювалися в ході заходу глава російської держави торкнувся теми України та мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Путін про економіку РФ

В ході свого виступу на форумі Володимир Путін заявив, що, всупереч прогнозам, Росії вдалося уникнути глибокої економічної кризи. Він зазначив, що РФ вдалося збільшити несировинний експорт, економіка накопичила запас міцності, а владі вдалося взяти під контроль інфляцію в результаті девальвації рубля. Також, за його словами, зараз рівень безробіття в країні становить 5,8% від економічно активного населення.

Володимир Путін і Україна

Президент РФ, звичайно ж, не зміг обійти стороною тему України і заявив про те, що Росія і Україна приречені на спільне майбутнє. "Росія і Україна приречені на спільне майбутнє в будь-якому випадку. Україна має право на свій власний вибір. Саме Росія була ініціатором надання суверенітету країн колишнього СРСР", - сказав Путін. Також він зазначив, що розраховує на повноцінний, довірчий і рівноправний діалог навколо України. Але крім цього, глава держави вирішив додати, що вважає росіян і українців одним народом і одним етносом.

Президент РФ про конфлікт на Донбасі

Трава зелена, небо блакитне, а мінські домовленості мають бути досягнуті. Інакше кажучи, президент РФ в черговий раз вважав за потрібне повідомляти, що для того, щоб вирішити конфлікт на Донбасі, потрібно дотримуватися досягнутих в Мінську домовленостей. Крім цього, він зажадав від Києва реалізації мінських угод, так як, за його словами, українська влада займається маніпуляцією і не переходить до практичної роботи.

Путін також заявив, що РФ не може в односторонньому порядку врегулювати кризу в Україні. "Постійно, кожен день чуємо одне і те ж, як мантру повторюють, що Росія повинна вплинути на південний схід України - ми впливаємо, але вирішити цю проблему тільки за допомогою нашого впливу на південний схід України неможливо. Потрібно впливати і на сьогоднішні офіційні влади в Києві, а цього ми зробити не можемо - це та дорога, по якій повинні пройти наші західні партнери, європейці й американці", - заявив Путін.

Ще один закид у бік української влади стосувалося того, що Київ не веде прямий діалог з представниками самопроголошених "Донецької народною республікою" (ДНР) і "Луганської народною республікою" (ЛНР). За його словами, саме такого діалогу не вистачає для того, щоб налагодити ситуацію на сході України.