ua en ru

Путін не проти розміщення миротворців на Донбасі

Путін не проти розміщення миротворців на Донбасі Фото: Себастьян Курц і Володимир Путін (kremlin.ru)

Раніше Меркель заявила, що миротворці повинні бути розміщені на кордоні Росії та України

Президент Росії Володимир Путін розповів на прес-конференції за підсумками переговорів з австрійським канцлером Себастьяном Курцем, як розвивалася ідея розмістити миротворчий контингент на Донбасі. Про це повідомляє РБК.

Путін розповів, що спочатку Україна поставила питання про озброєння моніторингової місії ОБСЄ, яка працює в зоні конфлікту.

"Ми погодилися, ОБСЄ відмовилася з посиланням на те, що ні такого досвіду в ОБСЄ немає, ні людей", - пояснив президент РФ.

Після цього була висловлена ідея про місію, яка б забезпечила безпеку СММ ОБСЄ. Потім у телефонній розмові канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що миротворці повинні бути також розміщені на кордоні Росії та України.

"Ми на це пішли. Але і цього виявилося недостатньо. Тепер кажуть, що вони повинні бути скрізь, тобто фактично поставити всю територію під міжнародний контроль. Росія "за" чи "проти"? Ми як мінімум не проти, але треба домовлятися з цими невизнаними республіками, йдіть тоді і з ними домовтеся. Ні, цього ніхто робити не збирається", - розповів Путін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що німецькі миротворцы в майбутньому можуть приєднатися до місії на Донбасі, якщо відповідне рішення буде прийнято на рівні Ради безпеки ООН.