ua en ru

Путін розраховує, що українська влада й опозиція незабаром вирішать політичну кризу в країні

Президент Росії Володимир Путін розраховує, що українським влади і опозиції незабаром вдасться вирішити політичну кризу в країні. Про це він заявив сьогодні в ході звернення до Федеральних зборів РФ, які транслюються в ефірі телеканалу "Росія 24".

"Я дуже розраховую, що всім політичним силам в інтересах українського народу вдасться вирішити всі ці проблеми", - зазначив Путін.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 р. уряд України прийняв рішення призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Також уряд розпорядився відновити активний діалог з Росією та іншими країнами Митного союзу та державами СНД щодо пожвавлення торговельно-економічних зв'язків з метою збереження та зміцнення спільними зусиллями економічного потенціалу. Представники Росії і ЄС звинуватили один одного в шантажі України з цього питання.

Всі ці події викликали хвилю масових протестів в Україні, які пізніше отримали назву "Євромайдан".

На початку цього тижня перший Президент України Леонід Кравчук звернувся до Януковича з пропозицією розпочати загальнонаціональний "круглий стіл" для знаходження компромісу в ситуації, яка виникла в останній час в Україні, й запросити до участі в ньому представників влади та опозиції. При цьому Янукович підтримав цю ініціативу, проте опозиція поки що відмовляється приступити до діалогу.