ua en ru

Путін продовжує гібридну війну проти України, - Пашинський

Президенту Росії Володимиру Путіну не потрібна самостійна і європейська Україна, тому він продовжує вести гібридну війну проти нашої держави. Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський у четвер в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1".

"Ми побачили цю війну в ніч з 26 на 27 лютого, коли російський спецназ захопив уряд і парламент Автономної Республіки Крим, після чого почали розвиватися події, наслідки яких ми бачимо сьогодні", - сказав він.

"Цю війну не закінчено, вона триває на інформаційному полі, виявляється у терористичних проявах, і останні вбивства у Києві - це також прояв цієї гібридної війни. Вона точиться на Сході, в Харкові, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі - всюди", - наголосив Пашинський.

Заступник голови фракції "Народний фронт" зазначив, що Путіну не потрібна самостійна, європейська, сильна Україна.

"І ця стратегія, хочемо ми того чи ні, буде Путіним і Росією імплементовуватись", - сказав він.

Пашинський підкреслив, що план Путіна передбачав відокремлення від України всієї території від Харкова до Одеси. "Це стовідсоткова інформація", - додав він.

"Український народ, ми з вами, зірвали цей план. Це колосальна заслуга. Ми цю ракову пухлину капсулювали, локалізували, і я переконаний, що чи терапевтичними, чи хірургічними методами, рано чи пізно, вилікуємо", - резюмував він.