ua en ru

Путін закликав Україну обговорити питання миротворців з ДНР/ЛНР

Путін закликав Україну обговорити питання миротворців з ДНР/ЛНР Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін не проти міжнародного контролю над Донбасом

Президент Росії Володимир Путін закликав Україну обговорити питання миротворців з так званими Донецькою та Луганською "республіками". Про це він заявив на щорічній прес-конференції.

"Ми внесли проект відповідної резолюції, що повинні з'явитися сили ООН, які візьмуть під захист співробітників ОБСЄ. Після цього пані Меркель мені в телефонній розмові сказала: "Чому тільки на кордоні лінії поділу? Співробітники ОБСЄ адже переміщуються по всій території Донбасу. Погодься з тим, щоб вони були під охороною скрізь, в тому числі і на кордоні між Росією і Донбасом, Росією та Україною". Ми тут же внесли корективи у свою резолюцію. Зараз з'ясовує, що і цього недостатньо. По суті все зводиться до того, щоб поставити під міжнародний контроль цю територію", - розповів глава РФ.

Президент РФ заявив, що не проти міжнародного контролю над Донбасом.

"Але для цього потрібно київській владі домовлятися з самим Донбасом. І взагалі конфлікти подібного роду в світі ніде не вирішувалися тільки через посередників. Вони скрізь вирішувалися в ході прямих контактів між конфліктуючими сторонами. Київська влада ухиляються від цих прямих контактів", - зазначив Путін.

Нагадаємо, раніше на прес-конференції Путін заявив, мінський процес мирного врегулювання ситуації на Донбасі є неефективним.