ua en ru

Путін закликав Пашиняна вжити заходів щодо деескалації конфлікту з Азербайджаном

Путін закликав Пашиняна вжити заходів щодо деескалації конфлікту з Азербайджаном Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Вірменія є союзником Росії в рамках Організації договору про колективну безпеку

Президент Росії Володимир Путін закликав прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна вжити заходів щодо деескалації конфлікту з Азербайджаном. Російський лідер висловив заклопотаність через бойові дії в Нагірному Карабасі.

Такі заяви прозвучали в ході телефонної розмови лідерів двох країн, передає прес-служба Кремля.

"Продовжено обговорення ситуації в зоні нагірнокарабаського конфлікту. Володимир Путін висловив серйозну заклопотаність у зв'язку з триваючими бойовими діями. Акцентована нагальна необхідність припинення протиборчими сторонами вогню і вживання заходів в цілях деескалації кризи", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Вірменія є союзником Росії в рамках Організації договору про колективну безпеку. В якості союзника Азербайджану виступає Туреччина, яка є членом НАТО.

Нагадаємо, президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про недопустимість подальших переговорів з Вірменією через її дії, оскільки вона свідомо порушує переговорний процес і висуває неприйнятні вимоги.

Також РБК-Україна писало, що Вірменія звинуватила Туреччину в агресії, оскільки турецький винищувач F-16 нібито збив вірменський, в результаті чого загинув пілот. Пізніше турецька сторона спростувала ці звинувачення.