ua en ru

Путіна визнано найвпливовішою людиною планети за версією Time

Путіна визнано найвпливовішою людиною планети за версією Time Президент Росії Володимир Путін

Рейтинг найвпливовіших людей планети, за даними опитування читачів американського журналу Time, який очолив Президент Росії Володимир Путін. Голосування завершилося сьогодні вранці, передає РБК.

Путін набрав 6,9% голосів, стільки ж дісталося південнокорейської співачка Че Рін з групи 2NE1, однак за прийнятою в редакції методикою підрахунку перше місце посів Президент РФ. На третьому місці опинилася співачка Леді Гага, однак вона помітно відстає від лідерів з 2,6% голосів.

У першу десятку увійшли також барбадоська співачка Ріанна, американська кантрі-поп-виконавиця Тейлор Свіфт, британська кіноактриса і співачка Емма Уотсон, духовний лідер буддистів Далай-лама, пакистанська правозахисниця, яка виступає за доступність освіти для жінок у всьому світі, Малала Юсуфзай, американська співачка і продюсер Бейонсе Жизель Ноулз-Картер.

Замкнув першу десятку Папа Римський Франциск, який набрав 1,5% голосів. Відразу після нього, на 11-му місці опинився Президент США Барак Обама з 1,4% голосів. На 12-му місці з незначним відривом від чоловіка виявилася перша леді США Мішель Обама з 1,2% голосів. На 15-му місці опинився відомий по серіалу "Шерлок Холмс" британський актор Бенедикт Камбербетч.

Китайський лідер Сі Цзіньпін зайняв 22-е місце, Президент Сирії опинився на сходинку нижче. Канцлер Німеччини Ангела Меркель отримала 25-е місце, випередивши на сходинку американську співачку Мадонну.

Журнал Time, що базується в Нью-Йорку, виходить з 1923 р. і є одним з найбільш тиражних видань у США. Журнал відомий своїм вибором "людини року", який визначається в грудні виконавчим редактором та списку ста найбільш впливових людей, який визначається читачами і комісією.

Результати голосування читачів будуть формально оголошені 13 квітня, офіційна ж версія списку 100 найвпливовіших людей буде оголошена 16 квітня.

Нагадаємо, 57% громадян РФ визнали Путіна людиною року.