ua en ru

Путін запропонував створити в країнах СНД пункти проведення ЄДІ за російськими стандартами

Президент РФ Володимир Путін запропонував створити пункти проведення ЄДІ (єдиного державного іспиту) за російськими стандартами в країнах СНД на базі центрів російської мови. Таку пропозицію він висловив, виступаючи з посланням до Федеральних зборів РФ.

"Найближчим часом потрібно опрацювати питання (це як пропозиція) про створення пунктів проведення ЄДІ за російськими стандартами, наприклад, в країнах СНД на базі центрів російської мови. Такі випробування повинні проводитися одночасно зі здачею ЄДІ в наших школах. Все це повинно дати можливість талановитим молодим людям з країн Співдружності вступати в наші вищі навчальні заклади", - зазначив глава російської держави.

Крім того, Путін вважає за необхідне найближчим часом забезпечити взаємне визнання документів про шкільну освіту з усіма країнами Співдружності.

Також Президент РФ заявив про необхідність прискорити прийняття правових актів, які дозволять російським вузам активно розвивати систему дистанційної освіти.

Путін також вважає, що залучення іноземних студентів - це "дуже серйозний інструмент культурного та інтелектуального впливу Росії в світі".