ua en ru

Путін пропонував Джемілєву відпустити сина за лояльність ще в 2014, - Геращенко

Путін пропонував Джемілєву відпустити сина за лояльність ще в 2014, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко розповіла, чого Володимир Путін хотів від Мустафи Джемілєва за звільнення сина

Віце-спікер стверджує, що Петро Порошенко розмовляв з Путіним щодо передачі Джемілєва-молодшого Україні

Президент РФ Володимир Путін ще в 2014 році пропонував лідеру кримських татар, народному депутату України Мустафі Джемілєву відпустити його сина Хайсера, і в'їзд в окупований Крим в обмін на лояльність. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

"Мало хто знає, але Путін пропонував Джемілєву відпустити сина ще в 2014, і в'їзд в окупований Крим в обмін на лояльність. Мустафа-ага відповів відмовою", - розповіла Геращенко.

Вона також нагадала, що коли трапилася ця сімейна трагедія, Джемілєв і його родина самі звернулися в правоохоронні органи і розповіли про злочин, а не відкуплялися, не використовували зв'язки.

Крім того, Геращенко стверджує, що президент України Петро Порошенко розмовляв з Путіним щодо передачі сина Джемілєва Україні.

"Мало хто знає, що президент Порошенко в розмовах з Путіним порушував питання передачі Джемілєва-молодшого Україні, просив про його звільнення", - написала віце-спікер.

Нагадаємо, сина лідера кримських татар, депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва Хайсера звільнили з російської колонії.