ua en ru

Путін поскаржився, що РФ не може врегулювати кризу в Україні в односторонньому порядку

Путін поскаржився, що РФ не може врегулювати кризу в Україні в односторонньому порядку Фото: Володимир Путін

Необхідний вплив на офіційну владу в Києві

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Російська Федерація не може врегулювати кризу в Україні в односторонньому порядку. Про це він заявив сьогодні, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, повідомляють російські ЗМІ.

"Разом з тим, хочу звернути вашу увагу і всіх наших партнерів - ми не можемо це зробити в односторонньому порядку (врегулювати кризу в Україні - ред.). Постійно, кожен день чуємо одне і те ж, як мантру повторюють, що Росія повинна вплинути на південний схід України - ми впливаємо, але вирішити цю проблему тільки за допомогою нашого впливу на південний схід України неможливо. Потрібно впливати і на сьогоднішню офіційну владу в Києві, а цього ми зробити не можемо - це та дорога, по якій повинні пройти наші західні партнери, європейці і американці ", - заявив Путін.

Також Президент РФ порушив тему виконання мінських домовленостей.

"Що сьогодні потрібно зробити? Сьогодні, безумовно, потрібно повністю виконувати домовленості, досягнуті в Мінську, в білоруській столиці. Хочу ще раз підкреслити, якби нас щось не влаштовувало, ми ніколи б не поставили підпис свою під цим документом. Якщо вже він відбувся, а ми поставили там свій підпис, ми будемо домагатися його повного виконання ", - сказав Путін.

При цьому Путін зажадав і від Києва реалізації мінських угод.

"Закон (про особливий статус Донбасу - ред.) прийнятий, але досі не реалізується. Для цього потрібно було прийняти постанову Верховної ради України, і це теж в Мінських угодах прописано. Друзі в Києві виконали формально це рішення, але одночасно з прийняттям постанови Ради про імплементацію цього закону вони в сам закон внесли зміни, які повністю дезавуювали цю дію. Це маніпуляція і нічого більше. Нам потрібно переходити від маніпуляцій до практичної роботи ", - сказав Путін.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін упевнений, що Україна і РФ приречені на спільне майбутнє.