ua en ru

Путін доручив скорегувати стратегію нацбезпеки РФ

Путін доручив скорегувати стратегію нацбезпеки РФ Фото: Володимир Путін

Росія підправить свою стратегію через санкції

Президент Росії Володимир Путін доручив скорегувати стратегію національної безпеки Росії. Таке доручення він дав сьогодні на засіданні Ради безпеки Росії, передає прес-служба Кремля.

"Перш за все, необхідно в короткі строки провести аналіз усього спектру потенційних викликів і ризиків: і політичних, і економічних, і інформаційних, і інших - і на цій основі скорегувати Стратегію національної безпеки Росії. З урахуванням оновленої Стратегії національної безпеки повинні бути актуалізовані діють і розробляються документи стратегічного планування. Крім того, у разі необхідності треба буде внести уточнення і Концепцію зовнішньої політики і Основи комплексної політики Росії на просторі СНД", - заявив Путін.

Він підкреслив, що найважливішими залишаються питання економічної безпеки.

"У документах стратегічного планування потрібно більш чітко і докладно означити основні загрози у цій сфері, визначити критерії та порогові показники стану економіки, при яких виникають ризики для національної безпеки, а також конкретизувати заходи і механізми, які дозволять знизити залежність економіки від зовнішніх несприятливих чинників", - сказав Президент Росії.

Зокрема, він доручив уряду спільно з Банком Росії приділити особливу увагу забезпеченню стійкості фінансової системи.

Також Путін доручив провести аналіз соціально-економічного становища в суб'єктах Російської Федерації.

Він заявив, що санкції західних країн "створили не тільки проблеми, але і нові можливості".

Нагадаємо, повідомлялося, що Путін проведе засідання Радбезу щодо погроз Росії.