ua en ru

Путін пообіцяв впливати на ДНР/ЛНР для врегулювання на Донбасі

Путін пообіцяв впливати на ДНР/ЛНР для врегулювання на Донбасі Фото: Володимир Путін

Путін і Меркель домовилися продовжувати консультації "нормандському форматі"

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв, що Москва буде надавати всі наявні у неї вплив на керівництво самопроголошених "Донецької народної республіки" (ДНР) і "Луганської народної республіки" (ЛНР) для нормалізації процесу мирного врегулювання ситуації на сході України. Про це російський лідер заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає прес-служба Кремля.

"Будемо надавати всі наявні у нас вплив на керівництво Донецька і Луганська з тим, щоб цей процес йшов потрібними темпами і з потрібною якістю. Ми з пані Меркель домовилися і далі щільно займатися кризовою ситуацією на Україні, в тому числі в рамках "нормандського формату", - заявив Путін.

Путін також закликав владу України припинити "економічну блокаду" Донбасу. За його словами, для того щоб забезпечити довгострокове врегулювання" в Україні, необхідний "прямий діалог між Києвом, між Донецьком і Луганськом".

Президент РФ зазначив, що претензії з приводу дотримання мінських домовленостей є в обох сторін конфлікту в Україні, і для контролю за їх виконанням необхідно використовувати інструменти ОБСЄ.

Путін пообіцяв впливати на ДНР/ЛНР для врегулювання на Донбасі

(Ангела Меркель і Володимир Путін, фото Twitter@dimsmirnov175)

Нагадаємо, Ангела Меркель у Москві заявила про необхідність відновлення територіальної цілісності України.