ua en ru

Путін пообіцяв росіянам не обмежувати доступ в Інтернет

Президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін пообіцяв росіянам не обмежувати доступ в Інтернет.

Президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін пообіцяв росіянам не обмежувати доступ в Інтернет. Про це він заявив у середу на засіданні Ради безпеки РФ, передає Reuters.

"Ми не маємо наміру обмежувати доступ в мережу, ставити її під тотальний контроль, одержавлювати Інтернет. Свобода ЗМІ, право громадян на отримання та поширення інформації - це базові принципи будь-якої демократичної влади, будь-якої демократичної держави і суспільства. І їх необхідно неухильно дотримуватися. І ми будемо робити саме це", - сказав Путін.

Крім цього, він вимагав захистити російські мережі зв'язку від збільшеною активністю хакерів, яку він зв'язав із загостренням ситуації в світі.

"Слід якісно підвищити захищеність вітчизняних мереж зв'язку та інформаційних ресурсів, в першу чергу тих, що використовують державні структури. Потрібно прагнути виключити незаконні втручання в їх роботу, а також витік конфіденційної і персональної інформації", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Рада безпеки РФ за участю Володимира Путіна планував обговорити відключення Росії від глобального Інтернету.