ua en ru

Путін пообіцяв Меркель профінансувати "Північний потік-2" у разі санкцій США, - SZ

Путін пообіцяв Меркель профінансувати "Північний потік-2" у разі санкцій США, - SZ Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

РФ самостійно профінансує проект, якщо США введуть санкції проти консорціуму

Під час візиту до Мезеберга 18 серпня президент Росії Володимир Путін запевнив німецького канцлера Ангелу Меркель в готовності самостійно фінансувати будівництво "Північного потоку-2", якщо США введуть санкції проти учасників консорціуму. Про це пише Süddeutsche Zeitung (SZ) з посиланням на інформовані джерела.

За даними джерел, "Північний потік-2" може бути побудований за рахунок Росії, якщо Вашингтон піде на введення санкцій проти учасників консорціуму, які задіяні в реалізації проекту. Зазначимо, російському "Газпрому" в консорціумі належить частка в 50%. Серед інших учасників - дочка BASF Wintershall, Uniper і Shell.

У той же час Süddeutsche Zeitung зазначає, що плани Путіна по "Північному потоку-2" може порушити позиція Єврокомісії, оскільки за правилами ЄС виробник і постачальник енергоресурсів не може бути однією особою.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що РФ може пообіцяти транзит газу через Україну в обмін на запуск "Північного потоку-2".

Цього тижня президент США Дональд Трамп заявив, що не планує вводити санкції проти компаній-учасниць проекту "Північний потік-2".