ua en ru

Путін визнав дійсними документи кримчан, які служили в українській армії

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання дійсними військових документів кримчан, які служили в армії України. Про це йдеться на порталі правової інформації РФ.

Згідно з документом, документи про проходження військової служби в Україні, а також військові звання для громадян Російської Федерації, які проживають в Криму і Севастополі, визнані дійсними.

"При постановці на військовий облік в Республіці Крим і р. Севастополь громадян Російської Федерації, перебувають у запасі і перебували на військовому обліку на територіях Республіки Крим р. і Севастополя, їх військові звання, документи про освіту та про проходження військової служби в Збройних силах, військових формуваннях і правоохоронних органах України, в яких передбачена військова служба, визнаються дійсними при поданні оригіналів відповідних документів", - сказано в указі.

Нагадаємо, раніше Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ послідовно формує угруповання своїх військ в Криму. Також на полустрове нещодавно була відтворена військово-морська база флоту РФ.

У березні 2014 р. Росія анексувала Крим і Севастополь у України.