ua en ru

Путін відповів на слова Порошенка про "хабар" Януковичу

Путін відповів на слова Порошенка про "хабар" Януковичу Фото: Володимир Путін

Російський президент запропонував назвати хабарами кредити Заходу Україні

Президент Росії Володимир Путін заявив, що якщо Росії кредит Україні у 3 млрд дол. був "хабарем" діяв президенту Віктору Януковичу за відмову від євроінтеграції, то хабарами можна вважати всі інші вкладення в Україну для підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це Путін заявив на прес-конференції за підсумками переговорів зі своїм фінським колегою Саулі Ниинисте, повідомляє "РИА Новости".

"Сумно, що наші колеги про такі речі міркують в подібних категоріях. Якщо хтось вважає, що це хабар за те, щоб президент Янукович не підписував угоду з Євросоюзом про асоціацію, то, напевно, також хабарами можна вважати всі кошти, які вкладені були іншими кредиторами та інвесторами за те, щоб цю угоду було підписано, а там багато грошей з американських фондів", - заявив Путін.

"Виникає питання: а кому пішли гроші в кишеню, якщо це хабар? Відклавши імплементацію, нове керівництво України зробило все те ж саме, що пропонував зробити Янукович. Він пропонував відкласти підписання, а вони відклали імплементацію", - додав Президент РФ.

Нагадаємо, 15 червня в інтерв'ю Bloomberg Президент України Петро Порошенко назвав російський кредит у 3 млрд дол. "хабарем", яку екс-президент Віктор Янукович отримав за відмову підписувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом у листопаді 2013 р.

Незабаром в Кремлі вимагали роз'яснень цих слів українського президента. Сьогодні міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що Україна визнає борг перед РФ в 3 млрд дол.