ua en ru

Путін оцінив збиток економіці РФ від асоціації України з ЄС більш ніж в 2,7 млрд дол (доповнено)

Сукупний збиток економіці Росії від реалізації угоди про асоціацію України з Євросоюзом може скласти понад 100 млрд російських рублів (близько 2,77 млрд дол.).

Сукупний збиток економіці Росії від реалізації угоди про асоціацію України з Євросоюзом може скласти понад 100 млрд російських рублів (близько 2,77 млрд дол.). Про це Президент Росії Володимир Путін заявив сьогодні в Мінську, виступаючи на зустрічі Президентів Білорусі, Казахстану, Росії, України та високих представників ЄС, передає Белта.

"За найскромнішими оцінками, сукупний збиток тільки економіці Росії може скласти 100 млрд російських рублів. Під ударом опиняться цілі сектори нашої промисловості і АПК", - заявив Путін.

На його думку, втрати будуть також у Білорусі і Казахстану.

Президент РФ вважає, що через обнулення Україною мит на імпорт з ЄС відбудеться значне зростання поставок європейських товарів на український ринок, мова йде про 98% товарної номенклатури.

Путін також вважає, що "менш конкурентоспроможна українська продукція буде витіснятися на ринок Митного союзу, більшою мірою на російський ринок".

"Не можна скидати з рахунків також ризик протизаконного реекспорту на загальний ринок Митного союзу продукції країн ЄС під виглядом українських товарів", - сказав він, додавши, що Росія в цій ситуації не може не діяти.

Зазначимо, тристороння зустріч у форматі "Україна-ЄС-Митний союз" у Мінську розпочалася сьогодні близько 15:00 за київським часом.

На зустрічі присутні Президент України Петро Порошенко, Президент Білорусі Олександр Лукашенко, Президент Росії Володимир Путін, Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, а також три комісара ЄС з зовнішньої політики Кетрін Ештон, з енергетики Гюнтер Еттінгер і торгівлі Карл де Гухт.