ua en ru

Путін відправиться в експедицію в Крим

Путін відправиться в експедицію в Крим Фото: Володимир Путін

Путін поїде в Крим до кінця серпня

Президент Росії Володимир Путін у серпні візьме участь в одній з експедицій Російського географічного товариства (РГТ) у Криму. Про це повідомляють "Известия" з посиланням на джерела, пов'язані з РГТ.

Путін збирається досліджувати пам'ятки півострова, серед яких місця, пов'язані з маршрутом Великого шовкового шляху, і античні суду на дні Чорного моря.

"Дійсно, експедиція за участю Володимира Путіна, про яку йшла мова на засіданні медіаклубу РГТ, пройде в Криму за допомогою регіонального відділення нашого суспільства", - заявило джерело.

"За рішенням вченої ради та виконавчої дирекції, за завданням президента створена "Кримська експедиція", яка покликана за п'ять років провести роботу по прискоренню входження Криму в економічне, політичне і соціальне поле Росії. Експедиція працюватиме за соціально-економічним напрямом, повернення півострову колишньої ролі здравниці, створення атласу республіки у політичній, соціальній та інших сферах", - розповів голова відділення РГТ у Криму Борис Вахрушев.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що пасаж Путіна про значення хрещення Володимиром Київської Русі для "російської нації і Росії в цілому" є спробою крадіжки чужого історичної спадщини.