ua en ru

Путін ніколи не відмовиться від спроб повернути Україну в свою сферу впливу, - Яценюк

Путін ніколи не відмовиться від спроб повернути Україну в свою сферу впливу, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Президент РФ Володимир Путін ніколи не відмовиться від спроб повернути Україну у свою сферу впливу, оскільки Україна – "особиста травма" для нього. Таку думку висловив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt.

Зокрема, він підкреслив, що Путін грає на затягування часу: "Хіба хтось вірить, що він хоче, щоб Україна стала успішною державою, з процвітаючою економікою і демократією, членом ЄС і НАТО?".

"Україна - це особиста травма для Путіна. Він ніколи не відмовиться від своїх спроб повернути її в свою сферу впливу. Тому він буде робити все для того, щоб розколоти ЄС, впливати на вибори в Європі, підірвати позиції канцлера Меркель", - сказав він.

Крім цього, за словами лідера "Народного фронту", президент РФ хоче ввести "новий світовий порядок, який обмежив би вплив вільного Заходу і США, і в якому він повинен був би грати ключову роль": "Ця мета стоїть і за його кампанією в Сирії".

Відповідаючи на питання про можливу політику нового президента США Дональда Трампа в цьому питанні, Арсеній Яценюк сказав: "Я не вірю, що він як президент США зможе це сприйняти. Принаймні, я на це розраховую".