ua en ru

Путін: тільки хвора людина може собі уявити, що РФ нападе на НАТО

Путін: тільки хвора людина може собі уявити, що РФ нападе на НАТО Фото: Володимир Путін

Росія змушена реагувати на кризу в Україні, - Путін

Президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін заявив, що "тільки хвора людина і уві сні може собі уявити, що Росія раптом нападе на НАТО". Про це Путін заявив в інтерв'ю італійській газеті Il Corriere della Sera.

"Підтримувати цю ідею безглуздо, під нею немає ніяких підстав", - підкреслив Путін.

Він також припустив, що спекуляції на страхи відносно Москви пояснюються спробами деяких держав грати роль прифронтових країн, яким потрібно додатково допомагати в економічному або фінансовому плані.

Президент РФ також припустив, що США не хочеться зближення Росії і Європи. Звідси і так звана російська загроза, якої можна лякати.

"Звідки ні візьмися криза на Україні. Росія змушена реагувати. Може бути, це спеціально зроблено, я не знаю", - зазначив він.

Путін розповів, що всі дії Росії - просто відповідь на загрози, які виникають на її адресу.

"Чи хтось очікував, що ми в односторонньому порядку будемо роззброюватися", - запитав Путін.

В інтерв'ю російський він також перерахував зовнішньополітичні дії Росії і США за час свого президентства. Мова йшла про просування НАТО до російських кордонів, збереженні американських військових баз по всьому світу, наявність підводних човнів біля берегів Норвегії.

Особливо він підкреслив, що США після закінчення холодної війни не припинили польоти стратегічної авіації у віддалених районах, а також прийняли рішення про односторонній вихід з договору про протиракетну оборону.

При цьому Путін зазначив, що Росія і США продовжують співпрацювати з низки питань. Мова йде про діалог з контролю над озброєнням, іранській ядерній програмі, а також боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко вважає, що весь світ повинен вести такий діалог з Президентом РФ Володимиром Путіним, щоб той знайшов мотивацію для припинення російської агресії в Україні.