ua en ru

Путін не згадав Порошенко у своєму новорічному привітанні лідерам країн

Путін не згадав Порошенко у своєму новорічному привітанні лідерам країн Джерело фото:kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін не згадав Президента України Петра Порошенка у своєму новорічному привітанні лідерам країн. Відповідне привітання Путіна опубліковано на його офіційному сайті.

Зокрема, Путін привітав Президента США Барака Обама. У привітанні Путін підкреслив, що в наступаючому році країни відзначають 70-річчя перемоги у Другій світовій війні. Ця історична дата, на думку Путіна, нагадує про відповідальність Росії і США за підтримання миру та міжнародної стабільності, їх особливої ролі у протидії глобальним викликам і загрозам. Відзначено, що російсько-американське партнерство могло б успішно розвиватися, спираючись на принципи рівноправності і взаємної поваги.

У привітанні канцлера німеччини Ангели Меркель Путін висловив сподівання на продовження у наступаючому році конструктивного діалогу і активної спільної роботи по зміцненню партнерських відносин між Росією і Німеччиною та вирішення актуальних питань міжнародного порядку денного.

У привітанні на ім'я Президента Білорусі Олександра Лукашенка Путін зазначив, що в році, що минає, активна спільна робота принесла вагомі результати, і висловив сподівання, що дружні російсько-білоруські відносини будуть і надалі динамічно розвиватися як на двосторонній основі, так і у багатосторонніх інтеграційних форматах.

Нагадаємо, у новорічному телезверненні канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ЄС не погодиться з принципом "права сильного", за яким РФ діє у відношенні України.