ua en ru

Путін назвав вибух у Петербурзі терактом

Путін назвав вибух у Петербурзі терактом Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Путін доручив ФСБ затримати виконавців вчорашнього теракту в Петербурзі

Президент Росії Володимир Путін назвав терактом вчорашній вибух у Санкт-Петербурзі. Про це він заявив на нагородженні військових, які повернулися з Сирії, передають російські ЗМІ.

"Вчора в Петербурзі був здійснений терористичний акт... До речі, вчора дав вказівку директору ФСБ при роботі з цими бандитами, при їх затриманні, діяти, зрозуміло, в рамках закону", - заявив Путін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що число постраждалих від вибуху в Петербурзі зросло до 13 осіб. Інцидент стався в супермаркеті "Перекресток" на Кондратьєвському проспекті. За даними слідства, в районі кас в камері зберігання спрацював саморобний вибуховий пристрій, який було начинено вражаючими елементами. Правоохоронці кваліфікували вибух в Петербурзі як замах на вбивство загальнонебезпечним способом.

Відзначимо, цей вибух є другим терактом в Петербурзі з початку 2017 року. До цього 3 квітня між станціями метро "Сінна площа" та "Технологічний інститут" привели в дію вибуховий пристрій, внаслідок чого постраждало понад 100 осіб, з них загинуло 16.