ua en ru

Путін назвав неприйнятним потрапляння снарядів з України на територію РФ

Президент Росії Володимир Путін назвав неприйнятним потрапляння снарядів з України на територію РФ.

Президент Росії Володимир Путін назвав неприйнятним потрапляння снарядів з України на територію РФ. Про це він заявив на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Ріо-де-Жанейро 13 липня, передає прес-служба Кремля.

Згідно з повідомленням, Путін і Меркель дійшли думки, що ситуація в Україні деградує, і зазначили необхідність термінового поновлення роботи контактної групи, можливо, у форматі відеоконференції.

Під час зустрічі лідери також зазначили, що необхідно якнайшвидше оголошення про припинення вогню, обмін полоненими, відновлення мирної діяльності.

"Президент Росії висловив крайню стурбованість триваючими діями з боку українських сил і акцентував увагу на тому, що коли наслідком стає попадання снарядів на територію Російської Федерації, що призводить до трагічних випадків, як у Ростовській області, це абсолютно неприйнятно", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 13 липня Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом загибелі чоловіка у Ростовській області в результаті розриву снаряда, який потрапив з території України.

За версією російського слідства, 13 липня 2014 р. з української території у двір приватного домоволодіння по вул. Балтійської , 47 р. в Донецьку Ростовської області потрапив снаряд, в результаті загинув чоловік 1968 р. Ще одна жінка постраждала від вибухової хвилі, отримавши перелом шийки стегна.

СК РФ підозрює, що снаряд був випущений українською армією.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України заявило, що українські військовослужбовці ніколи не обстрілювали РФ.

МЗС України заявив, що готовий розслідувати з владою Росії інцидент з обстрілом Донецька Ростовської області.