ua en ru

Путін назвав "великою помилкою" останнє рішення Порошенка по Донбасу

Путін назвав "великою помилкою" останнє рішення Порошенка по Донбасу Джерело фото:kremlin.ru
Президент Росії Володимир Путін назвав "великою помилкою" введення Президентом України Петром Порошенком рішення РНБО "ПРО невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях".

Президент Росії Володимир Путін назвав "великою помилкою" введення Президентом України Петром Порошенком рішення РНБО "ПРО невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях". Про це Путін заявив журналістам за підсумками саміту G-20 у Брісбені (Австралія), передає прес-служба Кремля.

"Із засобів масової інформації я дізнався про те, що Президент України видав указ, по-моєму, фактично про економічну блокаду цих регіонів - та Луганська і Донецька. Мені здається, що це велика помилка, тому що вони власною рукою відрізають ці регіони. Навіщо - ось цього я не розумію. Але ми поговоримо ще з Петром Олексійовичем на цю тему. Я тільки вчора в ході двосторонніх зустрічей європейським партнерам говорив про те, що не можна було б допустити такого розвитку подій, і раптом сьогодні вранці бачу, що це якраз і відбулося. Але це теж не фатально, я думаю. Мені хочеться сподіватися, що життя, практика внесе свої корективи в реалії", - заявив Путін.

При цьому російський лідер порівняв ситуацію в Україні з подіями в Чечні в кінці дев'яностих років минулого століття.

"Згадайте наші трагічні події на Кавказі. Навіть у найважчі дні, місяці, та й роки, можна сказати, ми ніколи не припиняли фінансування Чеченської Республіки, регулярно сплачували не тільки пенсії і допомоги, але навіть субсидії бюджету. Це виглядало навіть на перший погляд дурнувато, тому що люди, які контролювали там ситуацію, не тільки розкрадали гроші, але і могли використовувати їх на явно не благородні цілі. Але ми це робили, маючи на увазі свої моральні зобов'язання перед людьми. ... Зрештою, може бути, це теж було одним з додаткових факторів, який сприяв тому, що центральна влада Росії і люди, які тоді займали ключові позиції в Чечні, змогли домовитися один з одним і вийти на шлях остаточного і повного врегулювання і разом придушили представників міжнародного тероризму, які прибули на цю територію ззовні", - підкреслив Путін.

Зазначимо, після прес-конференції Путін оголосив про те, що достроково залишає саміт, пояснивши своє рішення покинути Брісбен до оприлюднення підсумкового документа саміту завантаженістю графіка.

"Щоб не було тут ніяких спекуляцій, чому я не пішов на сніданок - залишився тут міністр фінансів Антон Силуанов, - ред.), і він повідомить те, що я розповів про наші зусилля у напрямку боротьби з Еболою", - сказав Путін.

Нагадаємо, 15 листопада Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 4 листопада 2014 року "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях".

За підсумками першого дня саміту G-20 Путін заявив, що не дозволить українській владі знищити "політичних супротивників" на Донбасі.