ua en ru

Путін призначив послом Росії в США чиновника з санкційного списку Євросоюзу

Путін призначив послом Росії в США чиновника з санкційного списку Євросоюзу Фото: Анатолій Антонов (mil.ru)

Антонов потрапив під санкції ЄС, коли обіймав посаду заступника міністра оборони Росії

Президент Росії Володимир Путін призначив послом в США заступника міністра закордонних справ РФ Анатолія Антонова, який з 2015 року знаходиться під європейськими санкціями, передає DW.

Повідомляється, що Антонов в 2011-2016 роках працював заступником міністра оборони РФ, а з 2015 року знаходиться в списку санкцій Євросоюзу за агресію проти України. Зазначимо, Антонов призначений на місце Сергія Кисляка, який був одним із центральних фігурантів скандалу навколо можливої змови президента США Дональда Трампа з Кремлем.

Нагадаємо, Кисляк закінчив свою роботу в якості посла РФ в США 23 липня. До цього генеральний прокурор США Джеф Сешнс заявив, що не збирається йти у відставку після повідомлень про те, що він обговорював деталі передвиборної кампанії Трампа з послом Росії.

Передбачається, що він у своїх донесеннях до Москви повідомляв про обговорення з Сешнсом передвиборної кампанії Трампа в 2016 році. Зокрема, зазначалося, що американська розвідка перехопила донесення Кисляка. За даними розвідки, Кисляк і Сешнс вели "істотні" дискусії про позиції Трампа щодо Росії та перспективи російсько-американських відносин після того, як Трамп переможе на виборах.