ua en ru

Путін нагородив за операцію в Сирії танкіста і трьох артилеристів

Путін нагородив за операцію в Сирії танкіста і трьох артилеристів Фото: Володимир Путін нагородив танкіста і трьох артилеристів за операцію в Сирії

Всього Путін нагородив 17 військових, у тому числі одну жінку, за участь у сирійській кампанії

Президент Російської Федерації Володимир Путін нагородив за операцію в Сирії танкіста і трьох артилеристів. Про це передає The Guardian.

Так, зазначається, що, зокрема, орден отримав генерал-майор Юрій Яровицький, перший заступник командувача 1-ї танкової армії Західного військового округу РФ. В офіційно опублікованому списку нагороджених присутні три артилериста.

Яровицкому дали орден Святого Георгія IV ступеня. В статуті нагороди зазначено, що вона вручається в тому числі за "проведення бойових і інших операцій на території інших держав при підтримання або відновлення міжнародного миру та безпеки, що стали зразком військового мистецтва".

Видання "Тайга.інфо" відзначило в списку сибірських військовослужбовців. Зокрема, видання написало про орден "За військові заслуги", який отримав заступник начальника базується в Новосибірську штабу управління 41-ї загальновійськової армії полковник Віталій Жданов.

Крім того, медаль "За відвагу" отримав ще один військовослужбовець з Сибіру - заступник командира гаубичного артилерійського дивізіону 120-ї артилерійської бригади 41-ї армії капітан Андрій Подільський.

У списку нагороджених є ще два артилериста.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація на військову операцію в Сирії витратила 33 млрд рублів (майже 464,8 млн доларів за актуальним курсом Центральної банку Росії.