ua en ru

Путін наступного тижня збирається в Крим

Президент Росії Володимир Путін наступного тижня збирається в Крим.

Президент Росії Володимир Путін наступного тижня збирається в Крим. Про це РБК розповіли відразу кілька джерел, близьких до керівництва Державної думи та уряду РФ.

За повідомленням джерел, в середині наступного тижня Крим, крім Путіна, відвідає прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, а також члени російського уряду та депутати Держдуми.

Депутати Держдуми почнуть з'їжджатися в Крим 12 серпня, щоб поспілкуватися з мешканцями регіону, зібрати їх скарги та пропозиції. Але головне захід заплановано на 14 серпня: Держдума збереться в повному складі в Ялті для зустрічі з Путіним і Медведєвим, Саме в такому складі концепція заходу була затверджена зовсім недавно, тому, принаймні депутатам, точний формат досі невідомий, говорить співрозмовник в нижній палаті парламенту.

Спочатку планувалося, що в Криму пройде зустріч президента тільки з депутатами від "Єдиної Росії", формат розширився потім до розмови Путіна з усієї Думою. Планувалося, що питання депутатів і відповіді Президента будуть на загальні, стратегічно теми - зовнішня політика, бюджет і т.д., говорить співрозмовник в Держдумі. Зовсім недавно було прийнято рішення про те, що у заході візьме участь голова уряду Медведєв. Його участь передбачає більш предметну розмову - можливо, депутати будуть піднімати певні соціальні проблеми, про які вони дізналися на зустрічах з жителями регіону, а президент за участю прем'єра буде давати вказівки про те, як їх вирішити.

Можливо участь у зустрічі та членів уряду. У Криму під час перебування там вищевказаних осіб будуть перебувати віце-прем'єри Ольга Голодець (займається соціальний блок) і Дмитро Козак (курирує в тому числі Крим), розповів РБК джерело, близьке до керівництва уряду. Представник Козака підтвердив, що віце-прем'єр буде на наступному тижні з робочою поїздкою в Криму.