ua en ru

Путін може достроково залишити саміт G-20, - ЗМІ

Путін може достроково залишити саміт G-20, - ЗМІ Джерело фото:kremlin.ru
Президент Росії Володимир Путін може пропустити робоче засідання саміту "Великої двадцятки" 16 листопада і залишити саміт раніше його офіційного закінчення.

Президент Росії Володимир Путін може пропустити робоче засідання саміту "Великої двадцятки" 16 листопада і залишити саміт раніше його офіційного закінчення. Про це з посиланням на джерело в оточенні російського лідера повідомляє агентство Reuters.

Причиною раннього від'їзду Путіна стала критика офіційної позиції Росії по Україні, висловлена лідерами країн Заходу, повідомило джерело. Критику висловлював, зокрема, Президент США Барак Обама.

Раніше лідери Західних країн оголосили про можливе введення нових санкцій відносно Росії у тому випадку, якщо Росія не виконає ряд вимог, у тому числі не виведе війська, які, як вважають в США і ЄС, присутні на українській території.

Як пише видання, Путіну в цілому надали вельми прохолодний прийом у ході саміту: груповий фотографії, зробленої по завершенню першої робочої зустрічі, він стоїть збоку, а зустрічав його по прибутті в аеропорт заступник міністра оборони Австралії, в той час як Обаму і Сі Цзіньпіна зустріли генерал-губернатор Австралії Пітер Косгроув і генеральний прокурор країни відповідно.

Проте російський президент не переставав посміхатися і потиснув руку Тоні Эбботту, який раніше обіцяв "приперти Путіна до стіни" у зв'язку з катастрофою літака Malaysia Airlines під Донецьком.

Нагадаємо, під час потиску руки прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер різко висловився на адресу Путіна, зажадавши "піти геть з України".