ua en ru

Путін: ми не хочемо відроджувати імперію

Путін: ми не хочемо відроджувати імперію Президент России Владимир Путин

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не збирається відроджувати "Російську Імперію", однак Росія має право "забезпечити гідне життя росіян у країнах СНД". Про це він заявив у ході "прямої лінії".

"Ми повинні з повагою ставитися до інших країн, втручатися ми не можемо. Ми розвиваємо відносини з Казахстаном і Білорусією. Сенс не в тому, щоб їх підтягти до себе, а щоб люди жили краще, щоб кордони були відкриті. Щоб всі могли говорити рідною мовою і жили гідно. Ми не збираємося імперію відроджувати. Це все нормальний природний інтеграційний процес. Це відбувається і в Європі, і в Азії, і в Латинській Америці. У нас немає імперських амбіцій. Але забезпечити гідне життя росіян у країнах СНД, ми можемо", - сказав Путін.

Він підкреслив, що "помаранчева революція" пройшла в Україні без зброї і кровопролиття.

"Ми це прийняли. Але тепер дійшло до держперевороту і крайнього націоналізму, а це неприйнятно", - вважає Путін.

Путін визнав, що Україна є незалежною державою.

"Ніякого "відторгнення України від Росії не було. Україна - незалежна держава. Ми самі їх "відкинули", коли прийняли рішення про суверенітет Російської Федерації. І раз ми це зробили, ми повинні це поважати. Ці рішення приймає український народ", - сказав Путін.

"Люди втомилися від злиднів, від злодійства, від хамства й жадоби влади, від олігархів, дітей, що залазять у владу. Вони почали шукати вихід із ситуації. На жаль, часто звертаються до тих, хто пропонує прості рішення. Націоналісти", - сказав російський Президент.

Він підкреслив, що і в Росії була така ж проблема.

"А що, у нас не було цієї проблеми? Не було "параду суверенітетів", спалахів націоналізму? Було. В Україні такий спалахом скористалися націоналісти", - сказав Путін.

Нагадаємо, за словами Путіна, Росія чекає від київських властей тільки одного: ставлення до РФ як до рівноцінним партнерам, у всіх сферах відносин.