ua en ru

Путін хоче підірвати довіру і роз'єднати ЄС, - Порошенко

Путін хоче підірвати довіру і роз'єднати ЄС, - Порошенко Фото: Порошенко заявив про наміри Путіна роз'єднати ЄС

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія прагне підірвати довіру і роз’єднати Європейський союз. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія прагне підірвати довіру і роз’єднати Європейський союз. Про це він сказав в інтерв’ю фінським ЗМІ, передає прес-служба голови держави.

Так, Порошенко наголосив, що країни ЄС мають переваги від членства у цьому об’єднанні й лише Росія прагне роз’єднати ЄС.

"Хто не отримує зиску від існування ЄС? Франція відчуває користь, так само, як Німеччина і Велика Британія, навіть незважаючи на Брекзіт. Також Фінляндія (відчуває, - ред.). А Росія спрямовує сили на послаблення ЄС. Путін хоче підірвати довіру й роз’єднати ЄС, здійснюючи вплив на окремі держави", - підкреслив президент.

При цьому він висловив занепокоєння ситуацією, яка нині склалася в Євросоюзі.

"Кажуть, що Путін сказав, що для нього розпад Радянського Союзу був найбільшою трагедією 90-х років. Для мене трагедією був би колапс Євросоюзу", - зазначив Порошенко.

Президент назвав головним завданням на підтримку України забезпечення єдності.

"Нам найбільше потрібна єдність Європейського союзу. Нам потрібна солідарність з Україною", - наголосив голова української держави і зазначив, що Фінляндія в цій ситуації відіграє надзвичайно важливу роль, тому що фінський уряд, парламент, президент і народ єдині в питаннях цінностей разом з іншими членами ЄС.

Нагадаємо, Євросоюз додатково виділить 800 тис. євро оперативній стратегічній групі East StratCom Task Force для протидії спробам Росії вплинути на вибори в Європі.