ua en ru

Пункт про перспективу членства України в ЄС не узгоджений в проекті угоди про асоціацію, - Тейшейра

Пункт про перспективу членства України в ЄС не узгоджений в проекті угоди про асоціацію. Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра в ході 17 засідання Комітету з парламентських зв'язків між Україною і ЄС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Два тижні тому в Брюсселі перебував перший віце-прем'єр Андрій Клюєв... І на даний момент не узгоджено низку пунктів. Досягнуто домовленості про редакцію розділу щодо лібералізації візового режиму, але мова не йде про довгострокову перспективу. Залишається неузгодженим пункт щодо європейської перспективи членства України", - сказав Тейшейра.

Він нагадав, що Президент України Віктор Янукович неодноразово заявляв про необхідність включення в угоду пункту про перспективу членства України в ЄС. "П'ять років тому, коли ми починали наші переговори, то в угоді не передбачався такий пункт. Але в рамках наших переговорів передбачалася можливість включення цього пункту в преамбулу угоди. Тепер ми вийшли на підсумкову стадію переговорів з Україною щодо даних угод", - додав Тейшейра.