ua en ru

Пучдемон назвав затримання депутатів каталонського парламенту замахом на демократію

Пучдемон назвав затримання депутатів каталонського парламенту замахом на демократію Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com/KRLSPuigdemont)

Вибори в Каталонії будуть розвиватися в умовах репресій та політичного позбавлення волі

Арешт членів відправленого у відставку каталонського уряду є "замахом на демократію", а також "ударом по виборах" в парламент Каталонії. Про це заявив екс-прем'єр Каталонії Карлес Пучдемон, передає телеканал TV3.

Він також попередив, що вибори будуть розвиватися в умовах репресій та політичного позбавлення волі, які є безпрецедентними і неприйнятним в демократичній Європі XXI століття".

"Затримання політичних лідерів за те, що вони виконали виборче зобов'язання, порушує основні принципи демократії", - сказав Пучдемон.

Крім цього, він наполягав на тому, що каталонський процес "більше не є іспанським внутрішньою справою" і попросив міжнародне співтовариство, особливо європейське, усвідомити "небезпека, яку представляють ці відносини".

"Як законний президент Каталонії, я вимагаю звільнення радників та радників і віце-президента. Я вимагаю поваги до всіх політичних варіантів і вимагаю припинення політичних репресій", - зазначив він.

За словами Пучдемона, свобода Каталонії "неможлива, якщо є каталонці, які не можуть захищати свої ідеї і виконувати свої демократичні зобов'язання".

Нагадаємо, у четвер, 2 листопада, Національна судова колегія Іспанії заарештувала вісьмох членів відстороненого від влади уряду Каталонії.