ua en ru

Провокації РФ у Криму не досягли мети на міжнародній арені, - Кулеба

Провокації РФ у Криму не досягли мети на міжнародній арені, - Кулеба Фото: Дмитро Кулеба розповів про реакцію Європи на дії РФ у Криму

За словами дипломата, у Європі не хочуть загострення ситуацій

Провокації Росії в анексованому Криму не досягли своєї мети, враховуючи реакцію на цей інцидент міжнародної спільноти. Про це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в коментарі "Громадському".

"Очевидно, що головної своєї мети РФ не досягла. Мета ця полягала в тому, щоби покласти вину на Україну, виставити її провокатором. Але ми бачимо по реакції як європейських ЗМІ так і офіційних представників, що цієї мети Росія не досягла. Це головне", - сказав він.


За словами Кулеби, окремі "стримані" коментарі свідчать про те, що у Європі не хочуть загострення ситуацій і закликають сторони втриматись від ескалації конфлікту.

"Наскільки мені відомо із моїх контактів і контактів моїх колег - абсолютно чітко випливає, що провокація не пройшла на міжнародному рівні. Провину на Україну ніхто не покладає", - сказав дипломат.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України повідомили, що у складі Головного управління розвідки ніколи не існувало 37-го батальйону 56-ї бригади.