ua en ru

Провал керівництва Асада у Сирії коштував життя більш ніж 300 тисячам людей, - Пан Гі Мун

Провал керівництва Асада у Сирії коштував життя більш ніж 300 тисячам людей, - Пан Гі Мун Фото: генсек ООН Пан Гі Мун

Генсек ООН також запевнив, що попросив США і Росію домогтися відновлення перемир'я в країні для проведення гуманітарних операцій

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун переконаний, що за ситуацію у Сирії відповідальний чинний президент Башар Асад. Про це він заявив в інтерв'ю DW.

"Насправді, через провали його керівництва загинуло стільки людей. Це коштувало життя більш ніж 300 тисячам людей", - сказав Пан Гі Мун.

Він також запевнив, що попросив держсекретаря США Джона Керрі і російську сторону домогтися відновлення перемир'я в Сирії для проведення невідкладних гуманітарних операцій.

"Ми повинні забезпечити п'ять мільйонів чоловік в оточених і важкодоступних зонах необхідним мінімумом", - сказав Пан Гі Мун.

Як повідомляє видання, генсек ООН уникнув прямої відповіді на запитання, чи є Росія частиною проблеми або рішення в сирійській кризі.

Пан Гі Мун також визнав необхідність підвищення ефективності роботи ООН. У той же час він зазначив, що без Об'єднаних Націй чимало конфліктів, наприклад, в Сребрениці, Дарфурі, Руанді чи Алеппо протікали б з великою кількістю жертв.

"Якщо б не було ООН, то ситуація в Алеппо сьогодні була б ще більш трагічною, ще більш кривавою", - сказав генсек ООН.

Нагадаємо, Франція просить розслідувати військові злочини в Сирії.