ua en ru

Провал пенсійної реформи буде мати наслідки для співпраці з МВФ, - СБ

Провал пенсійної реформи буде мати наслідки для співпраці з МВФ, - СБ Фото: Міжнародний валютний фонд (flickr.com/Jamille Wilson)

У Світовому банку допускають серйозні наслідки в разі провалу пенсійної реформи

Провал пенсійної реформи в Україні буде мати серйозні наслідки для співпраці з Міжнародним валютним фондом. Про це в інтерв'ю "112 Україна" заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

"Як ви знаєте, пенсійна реформа - це вимога для програми співпраці з МВФ, так, це (провал пенсійної реформи, - ред.) буде мати наслідки... На мою думку, наслідки можуть бути значно серйознішими, але це питання до моїх колег з МВФ", - зазначила Кахконен.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України прийняла пенсійну реформу у першому читанні. Документ передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році і до 35 років щорічно до 2028 року. Також пропонується перегляд умов призначення пенсії за віком у 60 років з 1 січня 2018 року. Разом з тим застрахована особа має право самостійно визначити свій пенсійний вік.