ua en ru

Провал голосування по законопроекту про РНБО вигідний ворогам України, - ЗМІ

Провал голосування по законопроекту про РНБО є запуском годинникового механізму міни уповільненої дії, якою є народні депутати з "Блоку Петра Порошенко", що мають бездоганну репутацію, але близькі до глави Адміністрації екс-Президента Віктора Януковича Сергія Льовочкіна. Про це у статті "Запуск годинникового механізму", опублікованій на сайті видання "Лівий берег", пише Віталій Портников.

На думку автора публікації, "вибух цієї міни з часом призведе до обвалення всієї конструкції під назвою Україна".

"Льовочкін зміг привести в парламент не тільки "Опозиційний блок" і близьких до себе мажоритарників. Він також зміг стати натхненником відразу декількох політичних проектів - і деякі мої колеги вважають, що один з них знайшов собі місце у правлячої коаліції", - пише Портников.

На його думку, "Блок Петра Порошенко" і через брак часу, і через відсутність у Президента сильної команди формувався практично за тими ж лекалами, що і партія "Єдність" для Путіна, який несподівано став популярним у 1999 р.

"У результаті поряд з політичними важкоатлетами і популярними спортсменами з'явилися різноманітні пройдисвіти - зразок власника одного дуже популярного у відомих колах нічного клубу, який дослужився до заступника керівника однієї з фракцій і зайнявся лібералізацією кримінального законодавства у сфері обігу наркотичних засобів", - аргументує автор статті.

Істотною відмінністю між згаданими проектами, стверджує Портников, є те, що Путіну не страшні ніякі пройдисвіти, оскільки він вибудовував будівля авторитаризму, а не демократії. Таким чином, путінські пройдисвіти були статистами, порошенковские пройдисвіти - чужими.

На думку автора статті, позбутися від цих осіб українське суспільство зможе тільки після того, як українська політична еліта "стане елітою, а не тусовкою, що сприймає виборчий список як суміш бізнес-проекту та рекламного проспекту, а суспільство відмовиться сприймати популізм".

"Для цього потрібно небагато - щоб і еліта, і суспільство перестали бути зборами сект, та груп, що створюють собі то того, то іншого кумира і стали народом. Вже пора", - йдеться у публікації.