ua en ru

Процес митного огляду будуть фіксувати 6600 міні-камер, - Насиров

Процес митного огляду будуть фіксувати 6600 міні-камер, - Насиров Фото: таможенній огляд будуть фіксувати 6600 портативних камер по всій Україні

Записи будуть надаватися правоохоронним органам і внутрішній безпеці ДФС для перевірки дотримання законодавства

Процес митного огляду на митних постах України будуть фіксувати 6600 індивідуальних портативних камер. Пілотний проект із застосування реєстраторів сьогодні стартував у вантажному терміналі аеропорту "Бориспіль", - передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми запускаємо пілотний проект на київській митниці у вантажному терміналі митного поста аеропорту" Бориспіль "для того, щоб за місяць" відкатати "реальну процедуру їх (камер – ред.) експлуатації", - заявив глава ДФС Роман Насіров.


Він зазначив, що згодом реєстратори будуть введені на вантажних терміналах, а після чого і на кордоні.

"Спочатку це буде Київ - Київська область, Львівська область, Одеська область, а потім вже будемо розширювати за іншим кордонів і внутрішнім митницям", - додав Насіров.

За його словами, для введення відеофіксації на митниці по всій території України необхідно 6600 реєстраторів. Вартість такого проекту в цілому складе близько 12-15 млн доларів.

"Це, в першу чергу, камери, які будуть у кожного інспектора, це пристрої для зарядки і зберігання інформації на місцях і потім центральне зберігання цієї інформації в дата-центрі", - сказав Насіров.

Чиновник також підкреслив, що дані відеокамер будуть доступні для підрозділів внутрішньої безпеки фіскального служби та інших правоохоронних органів для перевірки дотримання законності при провадженні огляду.

Нагадаємо, Насіров заявив, що середня зарплата працівників ДФС повинна піднятися з 4 до 7,5 тисяч грн.