ua en ru

Proton Energy висловила стурбованість політизацією ринку газу

Proton Energy висловила стурбованість політизацією ринку газу

Proton Energy заявляє про замовну кампанію проти неї

Proton Energy Group заявляє про замовну інформаційну кампанію проти неї та про заполітизованість українського паливного ринку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Proton Energy Group.

Також в компанії відзначають, що забезпечують постачання зрідженого газу в Україну і надають українському ринку найбільш конкурентні ціни.

"Компанія висловлює стурбованість надмірною політизованістю та непрозорістю українського паливного ринку. Протягом останніх місяців проти нас почалася замовна інформаційна кампанія, яка шкодить в першу чергу українському споживачеві, про що свідчать цінові зміни роздрібного ринку", - наголошується в повідомленні.

Proton Energy Group заявляє, що забезпечує стабільні поставки в Україну палива, законтрактованого провідними українськими операторами (WOG, ОККО, БРСМ, КЛО, GLUSCO).

Як йдеться у повідомленні, з лютого 2017 року відпускна оптова ціна скрапленого газу згідно з довгостроковими контрактами змінювалася в межах коливань загальноприйнятого індексу ANSI, "що викликано в основному сезонним підвищенням споживання та запланованими ремонтами на НПЗ Росії та Білорусі, відповідно, спостерігається тимчасове зростання цін в Європі та Чорноморському регіоні на 10-15%".

"У серпні 2017 року Proton Energy Group постачає скраплений газ українським контрагентам в середньому по 635 дол. США за тонну, в той час як внутрішній ринок України почав споживати скраплений газ за оптовою вартістю понад 1100 дол. США за тонну", - наголошується в тексті.

У компанії заявили про те, що виступають за здорову конкуренцію і закликали "припинити брудну інформаційну кампанію, від якої страждають пересічні споживачі".

Зазначимо, Proton Energy Group – міжнародна паливно-енергетична компанія з головним офісом у Швейцарії. Здійснює поставки у країни Чорноморського та Середземноморського басейнів, Північну Африку, Азію і країни американського континенту на підставі довгострокових контрактів з провідними світовими постачальниками нафтопродуктів, петрохімії, нафти та скрапленого газу.