ua en ru

Проти затриманих активістів Євромайдану є докази, - МВС

Проти затриманих активістів Євромайдану є докази. Про це повідомив заступник начальника Головного слідчого управління (ГСУ) МВС України Олег Татаров, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС).

"В даний час слідчі мають у своєму розпорядженні докази вини цих людей у вигляді показань свідків, потерпілих, вилучення речових доказів з місця події, чітких відеозаписів, на яких видно, хто і як на вулиці Банковій керував грейдером, і як здійснювалося це правопорушення", - заявив Олег Татаров.

За його словами, один з учасників безпосередньо сприяв незаконному заволодінню транспортним засобом із застосуванням погроз. Він також керував групою осіб по доставці грейдера до місця вчинення кримінального правопорушення, і, навіть, дії своїх однодумців записував на відеокамеру.

"Другий активний учасник перебував за кермом трактора та скоїв наїзд на працівників органів внутрішніх справ, тим самим загрожуючи їх здоров'ю та життю", - додав заступник начальника ГСУ і підкреслив, що за клопотанням слідчих цим зловмисникам у Шевченківському районному суді міста Києва було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Робота, за його словами, над встановленням організаторів, виконавців та координаторів громадського безладу буде проводитися і надалі.

Нагадаємо, слідчі органи проводять досудове розслідування за фактами вчинення мітингувальниками кримінальних правопорушень під час мирних зібрань. Як наслідок, за клопотанням слідчих і за рішенням Шевченківського районного суду міста Києва 2 людей поміщені під варту.