ua en ru

Проти Януковича в Україні порушено 4 кримінальні провадження, - ГПУ

Проти відстороненого Верховною Радою України з посади Президента України Віктора Януковича порушено 4 кримінальні провадження.

Проти відстороненого Верховною Радою України з посади Президента України Віктора Януковича порушено 4 кримінальні провадження. Про це в ході брифінгу заявив в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький, передає кореспондент РБК-України.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України розслідується 4 кримінальні провадження, щодо цієї людини (Віктора Януковича), а саме про організацію та вчинення особливо тяжких злочинів. Перевищення влади і службових повноважень працівниками правоохоронних органів та масових вбивств громадян України під час участі в мирних акціях протесту...таке кримінальне провадження про заволодіння, спільно з іншими особами державним майном в особливо великому розмірі та легалізації відмивання грошей, здобутих злочинним шляхом...таке виробництво про захоплення державної влади неконституційним чином, шляхом зміни Конституції, внаслідок ухвалення Конституційним судом України незаконного рішення в 2010 році...також виробництво про заклики Януковичем про захоплення державної влади під час виступу на прес-конференції в Ростові-на-Дону 27 лютого 2014 року", - зазначив Махніцький.