ua en ru

Проти екс-заступник голови "Нафтогазу" Євгена Корнікова порушено кримінальну справу, - Богословська

Проти екс-заступника голови "Нафтогазу" Євгена Корнікова порушено кримінальну справу. Про це заявила народний депутат України, голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром" Інна Богословська, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми маємо в своєму розпорядженні документи, які підтверджують факт підписання з української сторони фіктивних векселів. За даним фактом порушено кримінальну справу стосовно колишнього заступника голови "Нафтогазу", який і надав незаконно ці фіктивні векселі Міністерству оборони (РФ). Це зробив Корняков", - заявила Богословська, коментуючи погашення боргу компаній Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ) і "Босфор".
За її словами, на даний момент ТСК очікує відповіді від Міністерства оборони РФ у вигляді офіційного документа: "Чи був борг цих компаній перед Міністерством оборони РФ на час підписання газових контрактів. За нашими матеріалами борг становив 400 млн дол., і поки що ми не отримали відповідь. Однак, ми очікуємо її сьогодні".