ua en ru

Проти екс-директора Київського зоопарку порушено кримінальну справу, - прокуратура Києва

Прокуратура м.Києва порушила кримінальну справу проти колишнього директора Київського зоопарку Світлани Берзіної. Про це "5 каналу" повідомив начальник відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері прокуратури м.Києва Руслан Басараб.

"Колишнім генеральний директор Київського зоологічного парку умисно з корисливих спонукань, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення в акт виконаних робіт завідомо не правдивих відомостей, здійснила розтрату коштів в особливо великих розмірах. Для організації посадового слідства справу направлено до прокуратури Шевченківського району для розслідування", - заявив Р.Басараб.
С.Берзіна в даний час займає посаду начальника комунального підприємства "Центр ідентифікації тварин".
Екс-директор Київського зоопарку звинувачується у зловживанні службовим становищем, розтраті майна та підробці документів. Справу порушили за результатами перевірки Генеральної прокуратури. С.Берзіна керувала столичним звіринцем з 2008-го року. Рік тому мер Леонід Черновецький відсторонив її від виконання обов'язків на час розслідування причин загибелі тварин. Пізніше вона сама написала заяву про звільнення.

Сама С.Берзіна від коментарів відмовилася, посилаючись на те, що вона з матеріалами справи не знайома.