ua en ru

Протести в Росії: кількість затриманих демонстрантів зросла до майже 450

Протести в Росії: кількість затриманих демонстрантів зросла до майже 450 Фото: затримання активіста на мітингу в Москві (navalny.feldman.photo)

У Москві правоохоронці затримали загалом 339 активістів, у Санкт-Петербурзі - 21 особу

Кількість затриманих під час несанкціонованих акцій протесту в Росії 5 листопада 2017 року зросла до 448 осіб. Про це з посиланням на російських правозахисників повідомляє DW.

Зазначено, що в Москві правоохоронці затримали загалом 339 активістів, у Санкт-Петербурзі - 21 особу, в Ростові-на-Дону - 13 осіб, 10 людей також затримали у Краснодарі, трьох у Красноярську та двох у Пермі.

Пізніше стало відомо, що всіх затриманих в одному з московських відділків поліції "Замоскворечье" відпустили без оформлення протоколів після допиту.

Як повідомляється, більшість затриманих у Москві належать до руху "Артпідготовка" і є прихильниками опозиціонера В'ячеслава Мальцева, який із 2013 року в своєму відеоблозі "Артпідготовка" закликав цього дня о 12:00 за московським часом вийти на вулиці російських міст для здійснення "революції".

Напередодні акції правоохоронні органи влаштували серію обшуків і затримань прихильників Мальцева у низці російських міст. Сам опозиціонер заявив про затримання понад 100 своїх прихильників, не уточнивши, про який період часу йдеться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про затримання більше 260 осіб у неділю в центрі Москви за порушення громадського порядку.