ua en ru

Протести в Пакистані: в Ісламабаді тривають сутички між активістами й силовиками

Протести в Пакистані: в Ісламабаді тривають сутички між активістами й силовиками Фото: протести в Ісламабаді (twitter VOANews)

Масові протести розпочалися і в інших містах Пакистану

У столиці Пакистану Ісламабаді 26 листопада 2017 року тривають сутички між правоохоронцями і релігійними активістами, які продовжують акцію протесту попри заборони місцевої влади. Силова акція проти активістів у столиці, що відбулася в суботу, спричинила масові протести в інших містах Пакистану, передає DW.

Зазначено, що в країні заблоковано доступ до соціальних мереж, телеканалів і радіостанцій. Армія у спробах розігнати протестувальників у неділю поки що не бере участі, але перебуває у стані готовності.

Нагадаємо, напередодні внаслідок зіткнень між протестувальниками та поліцією загинули шестеро людей, а ще понад 200 включно з поліцейськими постраждали. Поліція в суботу застосувала проти активістів водомети, сльозогінний газ і гумові кулі.

Як повідомляється, учасники акції вимагають відставки міністра юстиції Західа Хаміда. Міністру закидають богохульство в зв'язку зі спробами змінити текст присяги, яку мають складати кандидати на виборах. Протестувальники обурені тому, що в новій версії присяги нібито немає згадки про пророка Мухамеда.

Своєю чергою міністерство юстиції заявило, що сталася технічна помилка і згадка про пророка у тексті присяги залишатиметься й надалі. Це не заспокоїло протестувальників, більшість із яких - члени ісламського руху "Техрік-є-Лабаік", який вкрай критично ставиться до змін законодавства з точки зору "богохульства".