ua en ru

Протести в Кишиневі: збільшилася кількість наметів

Протести в Кишиневі: збільшилася кількість наметів Фото: мітинг у Кишиневі 6 вересня

У Молдові триває безстрокова акція протесту проти правлячого режиму

У Кишиневі подвоїлася кількість наметів, встановлених на площі Великого Національного Зібрання протестують проти влади в Молдові, передає Point.md.

Вчора кількість встановлених в центрі Кишинева наметів майже подвоїлася, а протестувальники продовжують приходити до будівлі уряду. Цієї ночі тисячі людей протестували на площі Великого Національного Зібрання, де розміщено більше 200 наметів.

Також у "Містечку Гідності і Правди" було встановлено намет для громадян Молдови, які проживають в Ірландії. Протягом вчорашнього дня люди приносили воду і їжу для протестувальників, які залишаються протестувати нон-стоп.

Учасники акції протесту кажуть, що налаштовані рішуче залишитися в центрі міста до тих пір, поки уряд не виконає вимоги, висунуті Громадянською платформою "Гідність і Правда".

Нагадаємо, що 6 вересня в Кишиневі відбувся масовий мітинг проти олігархічного режиму правління, в якому взяло участь понад 100 тис. громадян. Мітингувальники в Кишиневі під час найбільшої з кінця 1990-х акції протесту вимагали відставки молдавського президента і проведення дострокових парламентських виборів не пізніше березня 2016 р. В той же день мітингувальники прийняли рішення зробити акцію безстроковою і почали встановлювати намети на головній площі Молдови. Також мітингувальники вимагають повернути 1 млрд євро, нібито вкрадений з трьох комерційних банків за мовчазної згоди влади. Ця історія відома в Молдові як "пограбування століття".