ua en ru

Протести в Кенії: лідер опозиції закликав країну до страйку

Протести в Кенії: лідер опозиції закликав країну до страйку Фото: кенійські поліцейські на вулицях Найробі (YouTube AFP news agency screenshot)

Раіла Одінга закликав своїх прихильників не виходити на роботу в понеділок, 14 серпня

У Кенії лідер опозиції Раіла Одінга закликав своїх прихильників не виходити на роботу в понеділок, 14 серпня 2017 року, і звинуватив уряд країни у вбивствах протестувальників. Про це повідомляє DW.

"Ювілейний альянс" (правляча партія президента країни Ухуру Кеніату - ред.) пролив кров невинних людей. Завтра роботи не буде", - наголосив він, виступаючи перед чотирьохтисячним натовпом у найбільшій трущобі столиці Найробі - Кібері.

Нагадаємо, в Кенії тривають протести проти результатів виборів президента, в яких офіційно переміг чинний глава держави Кеніату, здобувши 54,27% голосів виборців. За даними кенійської Комісії з захисту прав людини, від дня виборів під час протестів загинуло вже 24 людини, з яких 14 було вбито в столиці. Своєю чергою опозиційна коаліція National Super Alliance (NASA) повідомила про 100 загиблих.

Також опозиція закидає владі фальсифікації результатів голосування. Водночас міжнародні спостерігачі від Євросоюзу заявили, що не виявили суттєвих порушень під час виборів у Кенії.