ua en ru

Протести у Франції: 77 демонстрантів затримано, 15 поліцейських поранено

Протести у Франції: 77 демонстрантів затримано, 15 поліцейських поранено Фото: проти сотні протестувальників правоохоронці застосували сльозогінний газ

На загальнонаціональні протести проти трудової реформи вийшли щонайменше 150 тисяч осіб

На тлі ескалації протестів проти реформи трудового законодавства у Франції, які тривають вже кілька днів поспіль, у четвер, 26 травня, відбулися численні зіткнення демонстрантів із поліцією. Про це повідомляє DW.

Проти сотні протестувальників французькі правоохоронці застосували сльозогінний газ. Як повідомляється, демонстранти відокремились від маршу, що пройшов через столицю Франції Париж, і почали бити вікна магазинів та трощити припарковані автомобілі.

Згідно з даними міністерства внутрішніх справ Франції, внаслідок сутичок 77 демонстрантів були затримані (із них 36 в Парижі), також 15 поліцейських отримали поранення. В цілому на акції протесту по всій країні в четвер вийшли близько 153 тисяч осіб, повідомили державні органи Франції. Водночас лідери профспілок заявили про 300 тисяч учасників демонстрацій.


Також протести продовжували супроводжуватися блокуванням нафтопереробних заводів. На всіх 19 французьких АЕС страйкували працівники, на 12 з них було зменшено генерацію електроенергії у ніч з середи на четвер. На АЕС Трікастен на південному сході країни працівники на знак протесту проти реформи підпалили шини.

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що реформа, яку просуває уряд, не буде відкликана попри протести. Утім, він зазначив, що до відповідного закону можуть бути внесені певні "зміни" чи "вдосконалення".

"Не можна блокувати країну, не можна атакувати економічні інтереси Франції в такий спосіб", - сказав він, виступаючи в четвер перед парламентом країни.

Реформа трудового законодавства має зробити звичний французам 35-годинний робочий тиждень "більш гнучким" та спростити звільнення.

Нагадаємо, прихильники Русеф вимагають відставки в.о. президента Бразилії.